Un tată a fost condamnat după ce a angajat un bătăuş să-i rupă degetele fiului homosexual, de profesie chirurg

Un tată a fost condamnat după ce a angajat un bătăuş să-i rupă degetele fiului homosexual, de profesie chirurg

FOTO Shutterstock

Un italian de 75 de ani şi-a primit pedeapsa după ce, în luna aprilie a acestui an, a angajat un bătăuş care să-i dea o lecţie fiului său, de profesie chirurg. Bătrânul a plătit 2.500 de euro unui atacator care să-i vandalizeze maşina fiului şi partenerului acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fiul meu este un derbedeu, rupe-i degetele!”, se pare că i-ar fi spus tatăl bătăuşului plătit. Presa italiană a arătat că pensionarul din Torino nu era la prima abatere. El şi-a atacat şi soţia de care se despărţise după 40 de ani de căsătorie, iar în februarie a angajat alţi doi agresori care l-au bătut pe partenerul de viaţă al fiului, atât de rău, că a avut nevoie de spitalizare.
 
Conflictul dintre fiu şi tată, din suburbiile sudice ale oraşului Torino, a început acum patru ani pentru o casă la mare din Franţa şi a escaladat când cel tânăr a intervenit într-o altercaţie dintre părinţi. Se spune că tatăl l-ar fi ameninţat atunci pe fiu că-i va rupe picioarele.
 
El a depus şi o plângere la poliţie împotriva fiului, într-o tentativă de a poza în victimă, minţind că fiul i-ar fi scos nişte dinţi fără permisiunea sa. Procurorul de caz a spus că fiul şi mama sa au dezvoltat o „teamă justificată pentru siguranţa lor şi a oamenilor apropiaţi, fiind obligaţi să-şi schimbe obiceiurile”.
 
Fiul era atât de îngrozit de tatăl său încât era nevoit să-şi schimbe periodic înuietorile şi să circule doar însoţit. 
„În afară de pacienţii pe care-i cunoşteam, mă temeam să mai fac vizite fără să ştiu pe cine aveam să întâlnesc”. Arcigay Torino, un grup pentru drepturile LGBT, a postat pe Facebook că sentinţa i-a oferit siguranţă victimei, care a fost ameninţată doar „pentru că iubea un alt bărbat”.
 
Parlamentul italian a iniţiat în noiembrie o lege care prevede pedepse mai aspre pentru violenţele împotriva femeilor şi homosexualilor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările