Un tată a fost condamnat după ce a angajat un bătăuş să-i rupă degetele fiului homosexual, de profesie chirurg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un italian de 75 de ani şi-a primit pedeapsa după ce, în luna aprilie a acestui an, a angajat un bătăuş care să-i dea o lecţie fiului său, de profesie chirurg. Bătrânul a plătit 2.500 de euro unui atacator care să-i vandalizeze maşina fiului şi partenerului acestuia.

„Fiul meu este un derbedeu, rupe-i degetele!”, se pare că i-ar fi spus tatăl bătăuşului plătit. Presa italiană a arătat că pensionarul din Torino nu era la prima abatere. El şi-a atacat şi soţia de care se despărţise după 40 de ani de căsătorie, iar în februarie a angajat alţi doi agresori care l-au bătut pe partenerul de viaţă al fiului, atât de rău, că a avut nevoie de spitalizare.

Conflictul dintre fiu şi tată, din suburbiile sudice ale oraşului Torino, a început acum patru ani pentru o casă la mare din Franţa şi a escaladat când cel tânăr a intervenit într-o altercaţie dintre părinţi. Se spune că tatăl l-ar fi ameninţat atunci pe fiu că-i va rupe picioarele.

El a depus şi o plângere la poliţie împotriva fiului, într-o tentativă de a poza în victimă, minţind că fiul i-ar fi scos nişte dinţi fără permisiunea sa. Procurorul de caz a spus că fiul şi mama sa au dezvoltat o „teamă justificată pentru siguranţa lor şi a oamenilor apropiaţi, fiind obligaţi să-şi schimbe obiceiurile”.

Fiul era atât de îngrozit de tatăl său încât era nevoit să-şi schimbe periodic înuietorile şi să circule doar însoţit. 

„În afară de pacienţii pe care-i cunoşteam, mă temeam să mai fac vizite fără să ştiu pe cine aveam să întâlnesc”. Arcigay Torino, un grup pentru drepturile LGBT, a postat pe Facebook că sentinţa i-a oferit siguranţă victimei, care a fost ameninţată doar „pentru că iubea un alt bărbat”.

Parlamentul italian a iniţiat în noiembrie o lege care prevede pedepse mai aspre pentru violenţele împotriva femeilor şi homosexualilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite