Un tânăr din Franţa a fost expulzat în Algeria pentru că a refuzat să livreze mâncare evreilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Un algerian în vârstă de 19 ani a fost expulzat în acest weekend din Franţa în Algeria. Băiatul a fost condamnat în ianuarie la 4 luni de închisoare pentru că a refuzat în repetate rânduri să livreze mâncare evreilor. Tânărul lucra pentru Deliveroo Strasbourg, o societate de curierat rapid.

Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Gérald Darmanin: ”curierul de mâncare la domiciliu care a afirmat că nu doreşte să livreze clienţilor evrei a fost expulzat de pe teritoriul Franţei după ce şi-a executat pedeapsa”, a scris ministrul francez adăugând că ”ura antisemită nu îşi are locul în Franţa”, conform G4media.

La Strasbourg, ambasadorul israelului în franţa s-a întâlnit cu mai mulţi propietari de restaurante pentru a discuta despre „această manifestare a urii”. 

„Am venit pentru ca să le spun că este timpul să se înţeleagă că antisionismul şi antisemitismul sunt aceaşi molimă care alimentează aceeaşi ură milenară”, a declarat presei franceze ambasadorul Israelului în Franţa.

Imediat după incident, directoarea generală pentru Franţa a societăţii de curierat rapid s-a declarat şocată de cele întâmplate şi a scris pe o reţea de socializare că ”antisemitismul şi nicio altă formă de discriminare nu îşi are locul în această societate”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite