Un bărbat suspectat de "posibile activităţi teroriste” în Marea Britanie scapă prin purtarea unei burka

Un bărbat suspectat de

Fotografia difuzată de poliţia din Londra cu Mohamed. FOTO: Reuters

Poliţia britanică a căutat luni un bărbat de origine somaleză suspectat de legături cu islamiştii al-Shebab, care a scăpat de sub controlul judiciar al acestuia vineri prin purtarea unei burka, pe care acesta a purtat-o la ieşirea din moscheea unde a fost să se roage.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul de Interne britanic, Theresa May, a intervenit în după-amiază de luni în cadrul lucrărilor din Camera Comunelor pentru a da asigurări că Mohammed Ahmed Mohamed nu constituie potrivit serviciilor de securitate „o ameninţare directă” pentru Marea Britanie, potrivit Reuters.

Theresa May a confirmat că Mohammed Ahmed Mohamed purta o brăţara care le permitea autorităţilor britanice să-l supravegheze şi era obligat zilnic să meargă la o secţie de poliţie. Potrivit reprezentantului britanic, Mohamed a intrat vineri într-o moschee din vestul Londrei îmbrăcat în stil occidental, dar câteva ore mai târziu a ieşit purtând o burka, la fel ca o femeie, şi fără a purta brăţara. Poliţia a lansat deja imaginile de la acele camere de filmare.

Tânărul de 27 de ani se afla într-un regim de libertate supravegheată („Terrorism prevention and investigation measures notices”), conform noilor norme adoptate în ianuarie 2012. Aceste măsuri sunt aplicate persoanelor suspectate de activităţi teroriste, fără ca instanţele judiciare să aibă suficiente dovezi pentru a declanşa o procedură de reţinere.

Potrivit anumitor surse din poliţie, Mohammed Ahmed Mohamed a participat la o tabără de antrenament a islamiştilor shebab din Somalia, în 2008, şi a favorizat intrarea în Marea Britanie a „presupuşilor terorişti” din Somalia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările