Un steag al Statului Islamic, găsit la Berlin în apropierea unei linii aeriene de contact avariate, pe o linie de cale ferată

Un steag al Statului Islamic, găsit la Berlin în apropierea unei linii aeriene de contact avariate, pe o linie de cale ferată

Poliţia germană a anunţat marţi că a găsit un steag al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în apropiere de locul unde a fost comis un act rău intenţionat asupra liniei aeriene de contact pe o linie de cale ferată la Berlin, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii nu au stabilit, pentru moment, dacă persoanele care au avariat un cablu de alimentare cu electricitate a trenurilor sunt aceleaşi cu cele care au lăsat în apropiere steagul SI şi un text redactat în arabă.

”De la începutul anchetei, au fost găsite mai multe elemente de probă”, a anunţat poliţia, adăugând că a descoperit un cablu metalic contorsionat şi cablul de alimentare electrică pe şine - duminică.

Compania naţională germană de căi ferate Deutsche Bahn (DB) a informat autorităţile că circulaţia treburilor locale a fost temporar suspendată.

În octombire, persoane au încercat să avarieze, eventual să deraieze, un tren de mare vizteză (TGV) în Bavaria, cu ajutorul unui cablu metalic.

Anchetatorii nu ştiu dacă există o legătură între cele două cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: