Un sat din Turcia a fost mistuit de flăcări în doar câteva minute. Incendiile de vegetaţie se extind VIDEO

Un sat din Turcia a fost mistuit de flăcări în doar câteva minute. Incendiile de vegetaţie se extind VIDEO

FOTO EPA-EFE (arhiva)

Un sat din Turcia a fost mistuit de flăcări în câteva minute, din cauza incendiilor de vegetaţie care fac prăpăd în sudul şi estul Turciei. Imaginile următoare au fost înregistrate de o echipă a televiziunii britanice Sky News.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Asta se întâmplă de 20 de minute. Valuri uriaşe de flăcări. Priviţi aceste flăcări, care s-au extins în doar câteva minute. Iar acum, focul vine din două părţi şi înaintează încoace. Aceste imagini arată cât de repede se petrece totul. Noi tocmai am venit din acea parte, drumul este cuprins de flăcări acum, iar la capătul acelui drum este un mic sat cu câteva sute de locuitori, aproape de Bodrum.

Doar în ultimele 20 de minute, focul a cuprins toată zona din spatele nostru, iar acum înaintează de partea cealaltă şi ameninţă să copleşească întreaga regiune. Au fost momente de panică în sat, cu zeci şi zeci de oameni fugind ca să scape din zonă, inclusiv pompierii. Autospecialele pompierilor au fost retrase. Noi am ajuns dimineaţă la prima oră, iar aceste rafale puternice de vânt sunt o parte din motivele pentru care incendiul prinde asemenea viteză.

Hai să coborâm, Kevin, pentru că focul înaintează şi în spatele nostru şi nu vreau să fim prinşi în capcană. Continuă să mergi, dacă poţi. A fost multă panică în sat când am mers acolo, puteţi vedea cum coboară focul pe versant. Sătenii erau foarte panicaţi pentru că erau de fapt pe cont propriu”, a descris Alex Crawford, corespondent Sky News. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările