Un săptămânal polonez titrează pe prima pagină „cum să recunoşti un evreu”

Un săptămânal polonez titrează pe prima pagină „cum să recunoşti un evreu”

Tylko Polska

Parlamentul polonez a fost îndemnat să se pronunţe în vederea unei interziceri a vânzării săptămânalul "Tylko Polska" care, într-un articol publicat recent pe prima pagină, îşi învaţă cititorii ”cum să recunoşti un evreu” pe baza numelui, personalităţii şi felului în care arată, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia era disponibilă în ultimele zile la chişcul de ziare al Dietei, Camera inferioară a Parlamentului polonez, la Varşovia, potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare.
 
Cea mai veche organizaţie evreiască americană - American Jewish Committee (AJC) - a denunţat un articol antisemit şi a cerut ca deputaţii polonezi să retragă săptămânalul de la vânzare, exprimându-şi uimirea faţă de ”lipsa reacţiei” parlametarilor.
 
Potrivit articolului din "Tylko Polska" (”Numai Polonia”), femeile evreice dau dovadă de ”o lipsă de delicateţe, modestie şi pudoare, care le caracterizează pe femeile poloneze”.
 
”Cum întreaga lume le aparţine (...), ei (evreii) se presupune că pot să trăiască în orice ţară, să ia puterea în toate naţiunile şi să deschidă calea creării unui stat evreu mondial”, adaugă săptămânalul.
 
Polonia a renunţat luna trecută să participe la un summit al Grupului de la Vişegrad (V4) în Israel, în semn de protest faţă de declaraţii atribuite premierului israelian Benjamin Netanyahu, la un eveniment în Polonia, cu privire la complicitatea unor polonezi la Holocaust.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: