Un român povesteşte cum poţi scăpa de plata asigurării auto în Marea Britanie

Un român povesteşte cum poţi scăpa de plata asigurării auto în Marea Britanie

Imigranţii se deplasează la Calais pentru a părea că au fost acasă FOTO: The Daily Mail

Numeroşi imigranţi est-europeni, inclusiv români, îşi înmatriculează maşinile şi plătesc asigurări foarte mici în ţările de origine, iar ulterior conduc cu documentele invalide în Marea Britanie. Principalul motiv prin care justifică înşelăciunea ţine de costurile piperate ale asigurărilor auto în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sunt şocat de preţul asigurărilor în Marea Britanie, ţinând cont că este de şapte ori mai ieftin să fac asigurarea acasă (...). Am înmatriculat maşina acolo şi o folosesc cu numere de înmatriculare din România", a povestit Alex Dettmar, un imigrant român în vârstă de 30 de ani, care locuieşte în Brent Cross. El recunoaşte că se deplasează de două ori pe an la Calais (Franţa) pentru a părea că a fost acasă.

Imigranţii est-europeni îşi înmatriculează maşinile în ţările de origine şi plătesc asigurări foarte mici, care devin însă invalide dacă locuiesc în străinătate mai mult de şase luni. După această perioadă, străinii conduc în Marea Britanie autovehiculele fără asigurare.

Ediţia electronică de luni a publicaţiei "The Daily Mail" scrie despre metoda de înşelăciune a imigranţilor din arhipelagul britanic.

Citeşte AICI ce scrie cotidianul britanic despre practica est-europenilor şi află câte plângeri pentru condus fără asigurare există anual în Marea Britanie


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările