Un român a participat la o tentativă de evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Grecia

Un român a participat la o tentativă de evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Grecia

Închisoarea Trikala a fost atacată de un elicopter cu bărbaţi înarmaţi.  FOTO: Ekathimerini

Ministrul de Justiţie elen a declarat luni că autorităţile au avut un caz de tentativă de evadare a unuia dintre cei mai periculoşi delicvenţi, Panayiotis Vlastos. Acesta a încercat să fugă din închisoarea de la Trikala din centrul Greciei. Complicii lui, printre care se afla şi un român, au folosit un elicopter.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au încercat duminică seara să-l ajute pe Vlastos să evadeze din închisoare, cu ajutorul unui elicopter. Paznicii închisorii au deschis focul asupra complicilor lui Vlastos, împiedicându-i să ducă la bun sfârşit planul de scăpare, scrie publicaţia grecă „Kathimerini”.

Au fost trase aproximativ 500 de gloanţe, forţând elicopterul să coboare la sol şi să aterizeze în afara închisorii. Trei bărbaţi înarmaţi, un român, un albanez şi un grec, au fost arestaţi. Complicii aveau asupra lor o puşcă de asalt Kalaşnikov şi două pistoale mitralieră Uzi.

Bărbaţii, pilotul şi inginerul elicopterului au fost reţinuţi pentru interogări.

Vlasos a fost rănit în timp ce a încercat să se urce pe o funie aruncată din elicopter, însă a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri. Bărbatul ispăşeşte o condamnare pe viaţă pentru implicarea în aşa-numitul caz al „sindicatul infracţionalităţii”, care este responsabil pentru o serie întreagă de nelegiuiri precum şantaj, răpiri şi crime.

Vlastos nu este la prima tentativă de evadare, el având un precedent în decembrie 2011, când a reuşit să ia şi ostatici, însă a renunţat la acţiune.

Tentativa de duminică este cel de-al treilea caz în care s-a folosit un elicopter într-o încercare de evadare din închisorile greceşti.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările