Un român, condamnat în Austria după ce a încercat să mituiască un vameş cu 50 de euro pentru că nu avea bani de teste PCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un român în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Austria pentru că a încercat să mituiască un vameş austriac pentru a intra în ţară împreună cu fraţii săi fără test PCR.

Tentativa de mituire s-a produs pe 11 mai 2021, la punctul de frontieră Nickelsdorf. Tânărul în vârstă de 23 de ani a încercat să intre în Austria împreună cu doi dintre cei cinci fraţi ai săi. Însă fraţii săi nu aveau teste PCR, iar el a propus o mită de 50 de euro unui vameş austriac pentru a permite accesul fără condiţionarea de carantină.

„Lucram ca paznic în Viena. Şeful meu a spus că mai are nevoie de oameni” a spus românul în instanţă, potrivit BVZ, preluat de digi24.ro.

„Nu aveam bani să facem testele PCR în România. Ar fi costat 100 de euro de persoană. Am pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare şi am spus: Vă rog să mă lăsaţi să trec”, a recunoscut el.

Anchetatorii au mai descoperit că românul a încasat 900 de euro ilegal ca ajutor de şomaj, el neanunţând că a plecat din ţară 30 de zile.

Românul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare. El trebuie să ramburseze şi ajutorul de şomaj.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite