Un român blocat pe insula Samothraki ar fi fost bătut de poliţişti şi băgat în spital. „S-a dus să ceară explicaţii şi l-au luat în secţia din port“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia turiştilor rămaşi blocaţi pe insula grecească Samothraki încă de sâmbătă, 10 august, devine dramatică. Starea de tensiune generală a generat un conflict la secţia de poliţie din port, în urmă căruia un cetăţean român ar fi fost bătut de poliţişti şi a ajuns la spital.

Românii blocaţi pe insula grecească Samothraki reclamă un incident foarte grav petrecut în după-amiaza zilei de marţi, 13 august. Doi bărbaţi au mers după-amiază în port să ceară informaţii despre momentul în care va veni un feribot pentru a-i transporta pe continent.

"La secţia de poliţie, oamenii au fost scoşi iniţial afară, unde s-a îmbrâncit. Un cetăţean român de aproximativ 50 de ani l-a atins din greşeală cu cotul pe şeful secţiei de Poliţie. Ulterior, cei de acolo l-au luat înăuntru şi l-au bătut, iar omul a fost transportat la spital", spune pentru adevarul.ro. una dintre româncele rămase blocate pe insulă.

Situaţia este cu atât mai tensionată cu cât turiştii care-ar fi trebuit să plece încă de sâmbătă, 10 august, de pe insulă nu primesc informaţii certe cu privire la momentul în care va ajunge următorul feribot pe insulă. Sute de turişti români sunt blocaţi încă de vineri pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat, iar vântul puternic face imposibilă sosirea unui alt feribot. Compania care asigură transportul maritim de pe insulă pe continent ar avea mari probleme cu flota de feriboturi, multe dintre ele fiind defecte sau foarte vechi.

Ultimele informaţii care circulă printre turişti este că miercuri, 13 august, va ajunge pe insulă doar un feribot destinat pasagerilor, care nu va putea încărca şi sutele de autoturisme rămase pe insulă. Pe de altă parte, feribotul ar urma să aducă un nou rând de turişti, care vor trebui să se cazeze în pensiunile unde mulţi turişti rămaşi blocaţi şi-au prelungit deja cazarea, motiv pentru care ultimii vor trebui să elibereze camerele.

Ultima comunicare între turişti românii de pe insulă şi membrii Consulatului României din Grecia datează din seara zilei de marţi, 13 august, când oficialii reprezentanţei diplomatice le-au transmis că autoritatea portuară din Grecia le va transmite miercuri, 14 august, dacă se va putea pleca de pe insulă. Totul ar depinde de intensitatea vântului, care ar permite sau nu acostarea unei nave.  

Sinistraţi în Paradisul grecesc. Cum au ajuns sute de români „captivi“ pe insula Samothraki VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite