Un român aflat la cules de mere în Italia, diagnosticat cu COVID-19, a murit după patru zile de spitalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul a ajuns la spital cu o formă gravă de boală FOTO: arhivă
Românul a ajuns la spital cu o formă gravă de boală FOTO: arhivă

Un bărbat care ajunsese de curând în Italia, alături de soţie şi de alţi conaţionali, şi lucra într-o fermă din regiunea Lombardia, a decedat în spital.

Bărbatul avea 60 ani, scrie Rotalianul, revista românilor din Italia, şi sosise recent la Tirano, regiunea Lombardia, împreună cu soţia şi cu mai mulţi români, pentru a lucra în ferme din zona colinară Valtellina, la recoltarea merelor. Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Morelli, din Sondalo, în seara zilei de vineri, 24 septembrie 2021, cu simptome de Covid-19, medicii diagnosticându-l cu o formă gravă a bolii. Decesul a survenit patru zile mai târziu.

„Nu este clar dacă bărbatul era sau nu vaccinat. Autorităţile sanitare lucrează pentru a clarifica problema, precum şi pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul român a intrat în contact. «Consider tragic ceea ce s-a întâmplat şi m-a afectat foarte mult. În opinia mea, simptomele de Covid-19 nu trebuie subestimate, mai ales de persoanele care nu sunt protejate de vaccinare (o alegere care trebuie respectată)», a transmis primarul din Tirano, Franco Spada“, scrie Rotalianul.

Edilul localităţii a făcut apel ca persoanele care se confruntă cu simptome ale bolii să ceară ajutor în timp util, „fără nici o ezitare sau ruşine, deoarece timpul de asistenţă medicală este esenţial şi aşteptarea poate fi letală”, mai scrie sursa citată.

Vă recomandăm şi:

A fost depăşit pragul de 5 milioane de decese asociate Covid-19. Care sunt cele mai afectate ţări din lume

Preot care îndeamnă la nevaccinare: „Vaccinul duce la pierderea sufletului”. Ce spun şefii Bisericii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite