Un poliţist din Londra şi un român au furat aproape 1 milion de euro. Cum funcţiona gruparea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În trecut,
Kashif Mahmood a fost recompensat pentru curajul de care a dat dovadă în timpul
îndeplinirii sarcinilor de serviciu. FOTO EPA-EFE
În trecut, Kashif Mahmood a fost recompensat pentru curajul de care a dat dovadă în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu. FOTO EPA-EFE

Pentru a fura aproape 1 milion de euro, un ofiţer de la poliţia londoneză şi-a îmbrăcat uniforma şi a folosit maşina de patrulare. Acesta a avut şi un complice român. Activităţile bandei erau coordonate de un „creier” din Dubai, care utiliza un sistem de comunicaţii criptat pentru a-şi transmite comenzile, potrivit The Guardian.

Fostul poliţist Kashif Mahmood, în vârstă de 31 de ani, şi-a folosit uniforma şi maşina de patrulare pentru a organiza jafuri pe străzile londoneze. Acesta a apărut pe data de 12 mai în instanţă, după ce în august 2020 a pledat vinovat pentru conspiraţie cu scopul dobândirii unor bunuri provenite din infracţiuni şi conduită necorespunzătoare într-o funcţie publică, fiind deja demis din poliţie. Acesta lucra la secţia de poliţie Stoke Newington, din estul Londrei, iar în trecut a fost recompensat pentru curajul de care a dat dovadă în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu, transmite Digi24

„La cererea grupului de crimă organizată, Kashif Mahmood lua vehicule de poliţie marcate sau nemarcate şi, îmbrăcat în uniforma de poliţie, mergea în locaţiile vizate de grupul sau participa la transferul sau la spălarea banilor. Mahmood pretindea că este în exerciţiul funcţiunii”, afirmă procurorii. Astfel, la un moment dat, el ar fi ridicat „pentru sechestru” 500.000 de lire sterline în numerar, bani proveniţi din infracţiuni, în general trafic de droguri, mai spune procuratura.

După ce poliţia a reuşit să decripteze sistemul de comunicare folosit de infractori, în 2020, autorităţile au descoperit că grupul de criminalitate organizată l-a recrutat pe ofiţerul londonez, iar acesta a mers în Dubai de mai multe ori cu noii săi colaboratori pentru a stabili detaliile jafurilor.

Mahmood a folosit computerele poliţiei pentru a obţine informaţii pentru banda de traficanţi de droguri cu care lucra.

În conturile lui Mahmood au fost depistate sume importante de bani, iar acasă i s-au găsit mai multe ceasuri de lux.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite