VIDEO Momentul în care un avion cu 121 de pasageri şi cu geamul cabinei distrus de o furtună cu grindină aterizează la Istanbul

VIDEO Momentul în care un avion cu 121 de pasageri şi cu geamul cabinei distrus de o furtună cu grindină aterizează la Istanbul

Un pilot a reuşit să aterizeze în siguranţă o aeronavă Airbus A320 cu 127 de persoane la bord, printre care 121 de pasageri, după ce o furtună cu grindină extrem de violentă a distrus geamurile cabinei de pilotaj şi a strivit botul avionului operat de compania AtlasGlobal deasupra Turciei, transmite Sky News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeronava decolase de pe aeroportul internaţional Ercan din Republica Turcă a Ciprului de Nord, iar căpitanul Alexander Akopov a început în scurt timp să întâmpine dificultăţi, după ce o furtună de grindină a distrus geamurile cabinei de pilotaj a Airbus-ului A320.
 
Căpitanul Akopov a primit permisiune pentru a ateriza pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, unde a reuşit să aducă aeronava în siguranţă la sol, deşi vizibilitatea sa era zero în furtuna de grindină de deasupra Turciei.
 
Cei 121 de pasageri şi şase membrii ai echipajului au izbucnit în aplauze la aterizarea aeronavei pe aeroportul Ataturk.
 
”Am zburat timp de 30 de ani. Aţi văzut cum a aterizat aeronava? A fost bine? Pasagerii sunt în viaţă. Este normal. Asta este încrederea noastră profesională”, a declarat căpitanul Akopov, care a primit inclusiv Ordinul pentru Curaj în Ucraina.
 
Imagine din interiorul cabinei 
 
În ultimele săptămâni, ploi torenţiale şi furtuni violente au lovit metropola Istanbul.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: