Un pensionar din Germania a depozitat în subsolul casei un tanc din Al Doilea Război Mondial. Ce pedeapsă riscă bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Un pensionar a depozitat în subsolul casei sale un tanc, o armă antiaeriană şi o torpilă din cel de-Al Doilea Război Mondial. Obiectele de război au fost scoase, cu ajutorul armatei, în 2015 dintr-o casă din nordul Germanei. Bărbatul riscă chiar şi pedeapsa cu închisoarea.

Obiectele de război erau ţinute de bărbatul în vârstă de 84 de ani la subsolul propriei case, din oraşul Heikendorf, din nordul ţării, potrivit BBC. 

Procurorii şi avocaţii apărării negociază acum posibile pedepse, inclusiv închisoare cu suspendare sau o amendă de până la 500.000 de euro. De asemenea, trebuie să găsească un nou loc în care să fie depozitate obiectele.

Potrivit avocatului său, un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther. Mulţi istorici susţin că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Avocatul a mai spus că mai mulţi colecţionari germani au fost interesaţi de alte obiecte, inclusiv puşti de asalt şi pistoale, relatează presa locală.

La o şedinţă de judecată desfăşurată luni, avocaţii au încercat să stabilească dacă colecţia militară a bărbatului a încălcat Legea germană a armelor de război. Legea reglementează fabricarea, vânzarea şi transportul armelor.

Apărarea susţine că multe dintre arme nu mai sunt funcţionale şi că tancul a fost cumpărat sub formă de bucăţi. Ei iau în calcul chiar şi o amendă mai mică de 50.000 de euro, a relatat ziarul Die Welt.

Cu toate acestea, procurorii au sugerat că unele dintre arme şi muniţie ar putea fi încă folosite.

În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldaţi şi aproape 9 ore pentru a extrage tancul Panther, care nu avea şenile, de la locuinţa bărbatului şi pentru a-l pune pe o plaltformă de transport.

O altă audiere în acest caz va avea loc miercuri, iar o decizie este aşteptată luna viitoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite