Un nou scandal de corupţie în Croaţia

Un nou scandal de
corupţie în Croaţia

Ivo Sanader. FOTO: Reuters

Fostul prim-ministru al Croaţiei Ivo Sanader, condamnat în prezent la zece ani de închisoare pentru corupţie, a fost pus sub învinuire într-un dosar în care prejudiciul pe care l-a cauzat unei societăţi publice a fost estimat la 86 de milioane de euro, potrivit unei surse judiciare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest nou caz, Parchetul l-a acuzat pe Sanader de „abuz de putere” pentru că l-a pus pe fostul director al Societăţii Publice de Electricitate să încheie contracte de vânzare nefavorabile, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Tribunalului Regional din Zagreb.

Fostul director al Societăţii Publice de Electricitate, Ivan Mravak, a fost, de asemenea, pus sub învinuire în acelaşi caz.

Potrivit rechizitorului, Sanader este acuzat că i-a cerut lui Mravak să cumpere electricitate de pe piaţa internaţională şi să o vândă la un preţ mai mic unei companii locale de aluminiu, TLM, care la rândul său distribuia o parte din electricitate la o firmă de aluminiu din ţara vecină, Bosnia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: