Un nou acord francezo-britanic în vederea opririi migraţiei clandestine la Canalul Mânecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţi surprinşi în Canalul Mânecii FOTO Arhivă
Imigranţi surprinşi în Canalul Mânecii FOTO Arhivă

Patrule suplimentare şi noi mijloace tehnologice urmează să fie desfăşurate de-a lungul plajelor franceze, în cadrul unui nou acord între Franţa şi Regatul Unit care vizează să pună capăt migraţiei clandestine la Canalul Mânecii, anunţă Londra, relatează AFP.

Acordul prevede o dublare a patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care urmează să fie dotate cu drone şi radare care să permită descoperirea celor care încearcă să traverseze canalul, a precizat sâmbătă la BBC ministru britanic al Migraţiei Priti Patel.

Priti Patel şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că acest acord urmează să le permită celor două ţări ”să împărtăşească misiunea de a face imposibilă traversarea Canalului Mânecii”.

În ultimele luni, tot mai mulţi migranţi au încercat să treacă în Marea Britanie pe această cale periculoasă şi foarte frecventată.

Patru morţi au fost înregistrate în 2019, iar şapte de la începutul lui 2020.

Acest dosar reprezintă o sursă de tensiuni.

Londra acuză Parisul de faptul că nu se implică în mod suficient pentru a împieidca traversarea Canalului.

În septembrie, autorităţile franceze au anunţat că au interceptat peste 1.300 de persoane care încercau să treacă în Regatul Unit, dintre care câteva au încercat să traverseze Canalul Mânecii înot, pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri.

De la 1 ianuarie la 31 august, aproximativ 6.200 de de migranţi şi-au încercat norocul, cu ajutorul unor ambarcaţuni pneumatice, bărci cu pedale, caiace şi veste de salvare.

Nordul Frnţei atrage de mult timp migranţi clandestini către Marea Britanie, cu ambarcaţiuni sau cu unul dintre zecile de mii de vehicule care traversează zilnic Canalul Mânecii cu feribotul sau cu trenul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite