UPDATE Un sirian căruia i s-a refuzat cererea de azil s-a detonat la Ansbach, după ce nu a fost lăsat să intre la un festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 persoane au fost rănite după ce un migrant sirian s-a detonat duminică noaptea într-un bar din oraşul bavarez Ansbach, iar autorităţile au confirmat că trei persoane se află în stare gravă, în vreme ce atacatorul şi-a pierdut viaţa. Bărbatul s-a detonat după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber. Sirianului îi fusese refuzată cererea de azil şi urma să fie deportat în Bulgaria.

Acesta este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil,a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann. Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an a precizat ministrul. Însă sirianului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

UPDATE 14. 13 Autorităţile germane anchetează 60 de solicitanţi de azil aflaţi în ţara europeană şi care sunt suspectaţi că aparţin sau susţin grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic (SI), a anunţat luni Oficiul poliţiei penale federale (BKA), informează DPA.

UPDATE 13.36 Sirianul de 27 de ani care a comis atacul cu bombă de la Ansbach din noaptea de duminică spre luni urma să fie deportat în Bulgaria, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. 

 În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al guvernului a spus că atacurile din ultimele zile nu arată o imagine uniformă, întrebat fiind dacă aceste acte de violenţă vor influenţa politicile guvernului privind refugiaţii.

Refugiaţii traumatizaţi au opţiunea de a fi trataţi în centre speciale, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Acesta a precizat totuşi că în prezent nu există statistici credibile privind numărul de refugiaţi trataţi pentru traume. 

UPDATE 12.03 Explozia produsă duminică noapte într-un restaurant din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg, unde un tânăr sirian s-a detonat, 12 persoane fiind rănite, este calificată de autorităţile bavareze drept atentat.

”Este vorba, din păcate, de un nou atentat”, a spus ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, care nu a exclus o pistă islamistă, potrivit Le Figaro.

Directorul adjunct al Poliţiei din Ansbach, Roman Fertinger, a vorbit despre ”indicii” conform cărora bucăţi de metal au fost ataşate la dispozitivul exploziv.

UPDATE 9.48 Autorităţile bavareze au confirmat că tânărul sirian, în vârstă de 27 de ani, care s-a detonat duminică noaptea într-un bar din Ansbach avea probleme psihice şi a fost internat anterior într-o clinică pentru boli mentale, după ce a încercat în două rânduri să se sinucidă, scrie AFP.

”Din păcate, aceste este un nou atac teribil care va creşte anxietatea oamenilor”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann. Acesta a precizat că anchetatorii nu au exlus însă posibilitatea unui atac islamist.

UPDATE 05:00 Bărbatul care s-a detonat duminică seara, după ce nu a fost lăsat să intre la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, în sudul Germaniei, este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil

UPDATE 03:45 Un bărbat, aparent atacatorul, a murit în explozia de la Ansbach, anunţă poliţia locală.

UPDATE 03:00 Poliţia a anunţat luni dimineaţa că o persoană a fost ucisă, iar alte 11 au fost rănite în explozia de duminică noaptea din oraşul bavarez Ansbach

Poliţia locală anunţa anterior un mort şi zece răniţi. Forţele de ordine au declarat pentru DPA că era neclar ce a cauzat explozia din oraşul de lângă Nurnberg.

Poliţia din Ansbach nu a putut fi contactată imediat de AP, precizează agenţia americană.

Anterior, primarul din localitate, Carda Seidel, a declarat, citat de site-ul Nordbayern, că explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului bavarez de Interne a declarat că era neclar dacă explozia a fost accidentală sau provocată în mod intenţionat.

Poliţia a evocat o posibilă "explozie (cauzată de scurgeri) de gaze" la Eugens Weinstube, un bar de vinuri, potrivit ziarului local "Nürnberger Nachrichten", citat de Deutsche Welle.

"Singurul lucru pe care-l ştiu este că a avut loc o explozie", a declarat purtătorul de cuvânt Michael Konrad, adaugă sursa citată.

Echipaje de poliţie, salvare şi pompieri au intervenit la faţa locului.

Potrivit postul german NTV, oficiali evocă, de asemenea, o explozie cauzată de o scurgere de gaze.

Zona a fost izolată de forţele de ordine.

Martori oculari afirmă că poliţiştii sunt puternic înarmaţi.

Ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a plecat de la berlin şi se afla în drum către Nurnberg.

Ansbach se află la aproximativ 144 de kilometri vest de Munchen - unde David Ali Sonboly, un germano-iranian în vârstă de 18 ani a comis un atac armat în masă vineri.

Explozia a avut loc în mijlocul unui festival de muzică, care a fost anulat.

Germania se află în stare de alertă, după un atac cu un topor, luni, într-un tren regional, soldat cu cinci răniţi, un atac armat în masă, vineri, la Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi şi un atac cu o macetă, duminică, soldat cu un mort şi doi răniţi, toate în sudul ţării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite