Un mitropolit din Balcani a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Înaltul prelat numea un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu”

Un mitropolit din Balcani a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Înaltul prelat numea un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu”

Mitropolitul Amfilohije FOTO EPA-EFE

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovici, a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunţat biroul său, preluat de presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amfilohije Radovici, un fervent naţionalist sârb foarte influent spiritual şi politic în lumea ortodoxă din Balcani, a murit la vârstă de 82 de ani. Înaltul prelat a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 6 octombrie şi de atunci a fost internat la Podgorica, capitala Muntenegrului, transmite Reuters.

Mitropolitul Amfilohije a stârnit numeroase critici pentru felul în care se raporta faţă de pandemie. De exemplu, Amfilohije a apărut cu regularitate în public fără mască şi a ţinut să organizeze neapărat un eveniment religios în ciuda riscului ridicat de răspândire a noului coronavirus.

De fapt, chiar în timpul acestui eveniment, desfăşurat în mai în onoarea ui Sf. Vasile de Ostrog, un episcop din secolul al XVII-lea considerat un mare făcător de minuni, liderul ortodox sârb din Muntenegru a calificat pelerinajul drept „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul, dar, înainte să fie găsit, există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor”, a declarat Amfilohije la acea vreme la Mănăstirea Ostrog, ridicată pe o stâncă lângă Podgorica. 

Muntenegru a înregistrat până acum 17.746 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 290 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările