Un mitropolit din Balcani a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Înaltul prelat numea un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Amfilohije FOTO EPA-EFE
Mitropolitul Amfilohije FOTO EPA-EFE

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovici, a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunţat biroul său, preluat de presa internaţională.

Amfilohije Radovici, un fervent naţionalist sârb foarte influent spiritual şi politic în lumea ortodoxă din Balcani, a murit la vârstă de 82 de ani. Înaltul prelat a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 6 octombrie şi de atunci a fost internat la Podgorica, capitala Muntenegrului, transmite Reuters.

Mitropolitul Amfilohije a stârnit numeroase critici pentru felul în care se raporta faţă de pandemie. De exemplu, Amfilohije a apărut cu regularitate în public fără mască şi a ţinut să organizeze neapărat un eveniment religios în ciuda riscului ridicat de răspândire a noului coronavirus.

De fapt, chiar în timpul acestui eveniment, desfăşurat în mai în onoarea ui Sf. Vasile de Ostrog, un episcop din secolul al XVII-lea considerat un mare făcător de minuni, liderul ortodox sârb din Muntenegru a calificat pelerinajul drept „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul, dar, înainte să fie găsit, există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor”, a declarat Amfilohije la acea vreme la Mănăstirea Ostrog, ridicată pe o stâncă lângă Podgorica. 

Muntenegru a înregistrat până acum 17.746 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 290 fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite