Un ministru francez le răspunde lui Di Maio şi Salvini: Parisul vrea „respect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nathalie Loiseau FOTO AFP
Nathalie Loiseau FOTO AFP

Ministrul francez al Afacerilor Europene Nathalie Loiseau a cerut marţi Guvernului italian să dea dovadă de mai mult „respect“, în urma unor luări de poziţie, luni, în favoarea mişcării „Vestelor galbene“, relatează AFP.

„Cred că prioritatea Guvernului italian este să se ocupe de bunăstrarea poporului italian, nu sunt sigură că un interes faţă de Vestele galbene are vreo legătură cu bunăstarea poporului italian“, a declarat Loiseau în faţa presei, la Bruxelles.

„Eu am auzit Guvernul italian cerând respect faţă de felul în care guvernează Italia. Acest respect le este datorat, dar el este datorat oricărei alte ţări, mai ales când suntem vecini, aliaţi şi prieteni“, a adăugat ea.

Loiseau a făcut aceste declaraţii la sosirea sa la o reuniune, la Bruxelles, a omologilor săi europeni, între care se află şi un reprezentant al Guvernului italian.

„Vorbim foarte des, multe, multe lucruri, aşadar, evident, vom vorbi şi despre asta“ cu reprezentantul Italiei, a dat ea asigurări.

Cei doi lideri politici din Guvernul de extremă dreapta şi populist italian şi-au exprimat luni susţinerea faţă de „Vestele galbene“, condamnând totodată violenţele care au marcat anumite manifestaţii în Franţa.

„«Veste galbene», nu vă predaţi“, a scris vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem, populişti), pe blogul partidului.

„Eu susţin cetăţenii oneşti care protestează faţă de un preşedinte care guvernează împotriva poporului său“, a afirmat celălalt vicepremier italian, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta).

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite