Un ministru britanic susţine că există 50% şanse ca Brexitul să fie oprit

Un ministru britanic susţine că există 50% şanse ca Brexitul să fie oprit

Liam Fox FOTO Getty Images

Ministrul Comerţului, Liam Fox, a declarat că există o „şansă de 50-50” ca Brexitul să fie oprit dacă Parlamentul respinge acordul de divorţ dintre guvernul britanic şi Uniunea Europeană de luna viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă nu ar fi trebuit să votăm, nu cred că i-aş fi dat Brexitului mai mult de 50-50”, a declarat Fox, unul dintre principalii susţinători al ieşirii din UE, pentru Sunday Times.

Cu doar trei luni până la termenul în care Regatul Unit urmează să părăsească UE pe 29 martie, acordul privind Brexit se împotmoleşte, deschizând mai multe posibilităţi, de la un Brexit fără o înţelegere comercială până la o anulare a acestuia.

La începutul lunii Theresa May a respins îndemnurile în vederea organizării unui al doilea referendum pe tema Brexitului, perceput ca o posibilă soluţie la impasul politic provocat de ostilitatea faţă de acordul divorţului încheiat cu Bruxellesul.

Acest al doilea referendum „nu ne va face să avansăm, probabil, mai mult“ şi „ne-ar împărţi şi mai mult ţara chiar în momentul în care lucrăm să o unim“, a precizat May.

Brexitul urmează să se concretizeze la 29 martie, însă acordul divorţului încheiat în noiembrie cu Bruxellesul, după 17 luni de negocieri aprige, întârzie să-i convingă pe deputaţii din toate taberele politice - indiferent că susţin un Brexit fără concesii sau apără o rămânere în clubul european.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările