Un miliardar ucrainean promite câte 10.000 de dolari pentru fiecare pro-rus capturat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În estul rusofon al Ucrainei, unde naţionalismul este mult mai discret decât în vest, patriotismul aduce de astăzi şi beneficii concrete. Miliardarul Igor Kolomoisky, care este şi guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, oferă câte 1.000 de dolari cash oricui dezarmează un militant pro-rus, 10.000 de dolari oricui capturează un separatist şi câte 200.000 de dolari celor care eliberează clădirile publice ocupate de aceştia.

„Am decis să plătim câte 500.000 de hrivne (32.500 de euro) membrilor unităţii militare de la Mariupol care au rezistat atacului. Îi cerem astfel comandantului unităţii să ne contacteze, sau, până la sfârşitul zilei, vă vom găsi noi”, a scris pe pagina sa de Facebook Boris Filatov, viceguvernatorul regiunii Dnipropetrovsk. 

Noaptea trecută, soldaţii ucraineni au ucis trei militanţi pro-ruşi şi au rănit alţi 13, după ce aceştia au atacat unitatea cu sticle incendiare. Guvernatorul Igor Kolomoisky a făcut un barem clar: pentru fiecare pro-rus dezarmat va acorda câte 1.000 de dolari, capturarea şi predarea unuia aduce 10.000 de dolari. O recompensă mai mare - 200.000 de dolari - primesc cei care reuşesc să elibereze clădirile publice ocupate în prezent de separatişti, o misiune la care armata ucraineană a eşuat până acum. 

Pentru a-şi face cunoscute intenţiile, Kolomoisky a şi împânzit oraşul Mariupol, al doilea ca mărime din Doneţk, cu afişe pe care transmite simplu „10.000 de dolari pentru un moskal (termen de argou folosit de ucraineni pentru ruşi)”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite