Un medic britanic este acuzat de „discriminare religioasă“ după ce a cerut unei paciente să-şi scoată niqabul

Un medic
britanic este acuzat de „discriminare religioasă“ după ce a cerut unei paciente să-şi scoată niqabul

FOTO AFP

Un medic generalist din Marea Britanie este acuzat de „discriminare religioasă“ după ce a solicitat unei paciente să-şi scoată niqabul pentru a o putea examina mai bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul generalist Keith Wolverson riscă să fie concediat după ce a cerut unei paciente musulmane să renunţe la niqab pentru a o putea examina mai bine, scrie Daily Mail.

Dacă medicul spune că s-a adresat foarte politicos şi femeia nu i-a dat niciun semn că ar fi deranjată de cererea sa, soţul ei susţine contrariul. Într-o plângere depusă la conducerea spitalului, el scrie că medicul s-a comportat grosolan, s-a uitat urât la soţia sa şi a ameninţat-o cu întreruperea consultului în cazul nerespectării solicitării cu privire la ridicarea niqabului.

„Nu a dat niciun semn de supărare din cauza cererii mele. A făcut acest lucru voluntar, iar soţul ei s-a întors la spital după o jumătate de oră şi a depus o plângere la conducere. Nu sunt rasist. Acest caz nu are nimic de a face cu rasa, religia sau culoarea pielii“, a spus medicul.

El spune că a mai examinat femei musulmane şi nu a mai avut probleme până acum. În timp ce Consiliul medical general anchetează acest caz, o petiţie de susţinere a medicului are parte de succes, fiind semnată de peste trei mii de persoane până acum.

Totuşi, medicul spune pentru The Mirror că vrea să-şi dea demisia indiferent de rezultatul anchetei, deoarece simte este victima unei nedreptăţi majore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: