Un medic britanic este acuzat de „discriminare religioasă“ după ce a cerut unei paciente să-şi scoată niqabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Un medic generalist din Marea Britanie este acuzat de „discriminare religioasă“ după ce a solicitat unei paciente să-şi scoată niqabul pentru a o putea examina mai bine.

Medicul generalist Keith Wolverson riscă să fie concediat după ce a cerut unei paciente musulmane să renunţe la niqab pentru a o putea examina mai bine, scrie Daily Mail.

Dacă medicul spune că s-a adresat foarte politicos şi femeia nu i-a dat niciun semn că ar fi deranjată de cererea sa, soţul ei susţine contrariul. Într-o plângere depusă la conducerea spitalului, el scrie că medicul s-a comportat grosolan, s-a uitat urât la soţia sa şi a ameninţat-o cu întreruperea consultului în cazul nerespectării solicitării cu privire la ridicarea niqabului.

„Nu a dat niciun semn de supărare din cauza cererii mele. A făcut acest lucru voluntar, iar soţul ei s-a întors la spital după o jumătate de oră şi a depus o plângere la conducere. Nu sunt rasist. Acest caz nu are nimic de a face cu rasa, religia sau culoarea pielii“, a spus medicul.

El spune că a mai examinat femei musulmane şi nu a mai avut probleme până acum. În timp ce Consiliul medical general anchetează acest caz, o petiţie de susţinere a medicului are parte de succes, fiind semnată de peste trei mii de persoane până acum.

Totuşi, medicul spune pentru The Mirror că vrea să-şi dea demisia indiferent de rezultatul anchetei, deoarece simte este victima unei nedreptăţi majore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite