Un medic din Franţa a fost reţinut pentru că ar fi vândut sute de certificate verzi false pentru 1.000 de euro bucata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un medic de 56 de ani, din Franţa, care deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris, este suspectat că ar fi vândut mai mult de 200 de certificate verzi false. Poliţia l-a reţinut pentru a face cercetări.

Anchetatorii au reţinut în timpul percheziţiilor la cabinetul medicului, printre altele, certificate şi teste PCR false şi au confiscat „circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro”. Medicul ar fi vândut certificatele cu 1.000 de euro bucata.

În iulie, anchetatorii au fost sesizaţi cu privire la un cont de Snapchat care oferea teste PCR şi certificate verzi false. Investigaţiile „au demonstrat că pacienţii nu s-au prezentat niciodată la cabinet”.

Pe lângă acesta, au mai fost arestaţi şi în jur de 20 de clienţi ai medicului, cu vârste mai mari de 18 ani. Aceştia au declarat că nu se opun în mod deosebit vaccinării, însă „perioada de vară” le-ar fi motivat achiziţiile frauduloase.

„Unele ţări au cerut o schemă completă de vaccinare şi ei au plătit preţuri exorbitante pentru a pleca în vacanţe”, a spus o sursă din cadrul poliţiei, potrivit AFP.  În afara celor circa 20 de cumpărători au fost arestaţi preventiv şi presupuşii complici ai medicului, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite