Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam

Un lider german de extremă dreapta se converteşte la islam

Arthur Wagner

Un reprezentant regional al partidului de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD), o formaţiune cunoscută prin xenofobia şi ura sa faţă de musulmani, a demisionat din post şi s-a convertit la islam, relatează Reuters.

 
Arthur Wagner, care a renunţat la funcţia de conducere a partidului în landul Brandebourg, rămâne însă membru AfD, a precizat formaţiunea.
 
AfD a devenit în septembrie a treia forţă politică în Bundestag, în urma alegerilor legislative federale, în care a obţinut 12,6% din sufragii.
 
Un purtător de cuvânt AfD, Daniel Friese, a declarat pentru Berliner Zeitung că partidul respectă libertatea de cult, înscrisă în Constituţia germană.
 
Arthur Wagner a demisionat din funcţia la nivel local pe 11 ianuarie, a spus el, iar după aceea s-a converit la islam.
 
Fostul lider a refuzat să stea de vorbă cu presa şi a subliniat că este vorba despre o chestiune privată.
 
AfD a făcut campanie împotriva ”islamizării” Germaniei prin imigraţie şi o rată mai mare a natalităţii ţărilor musulmane.
 
Potrivit cotidianului berlinez Tagesspiegel, Wagner, care a intrat în AfD imediat după ce a fost fondat, în 2013, a activat în asociaţii care ajută refugiaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: