Un jurnalist italian promovează turismul religios din zona Sibiului în Europa

Giovanni Ruggeri, 48 de ani, jurnalist la cotidianul „L'Eco di Bergamo", nu este interesat de cronica neagră, ci de civilizația românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Italianul se implică de peste șase ani în promovarea Muzeului de icoane pe sticlă Zosim Oancea din Sibiel.

Jurnalistul a scris o carte despre patrimoniul acestui muzeu în șase limbi și organizează periodic dezbateri în Italia, România, dar și în alte țări europene, pe tema identității multiculturale a Transilvaniei și tradiției religioase populare din țara noastră. Cel mai recent seminar a avut loc la Universitatea din Bergamo, la acest sfârșit de săptămână.

Promovează Muzeul de la Sibiel mai ales în Italia

"Printre eforturile de promovare pe care le-am făcut și le fac am considerat că acest minunat muzeu merită neapărat să fie introdus într-un circuit academic, de înalt nivel științific și de prestigiu internațional" spune Giovanni Ruggeri, de șase ani și un bun vorbitor de limba română.

Citește pe adevarul.it care sunt motivele pentru care jurnalistul italian promoveazè Muzeul de la Sibiel, dar și nemulțumirile lui legate de întreținerea icoanelor din muzeu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările