Un italian a primit salariu degeaba până în 2021, după ce nu a mai fost la muncă din 2005

Un italian a primit salariu degeaba până în 2021, după ce nu a mai fost la muncă din 2005

Un angajat al spitalului Pugliese Ciaccio, din oraşul italian Cantacuzino, a absentat de la locul de muncă timp de 15 ani, dar a continuat să încaseze salariu în tot acest timp. Se spune că  lucrătorul din sectorul public, descris de presa italiană ca fiind „regele absenţilor”, a doborât recordul de zile lipsă de la serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia spune că angajatul spitalului a continuat să fie plătit cu un salariu lunar în valoare totală de 538.000 de euro, în ciuda faptului că nu s-a întors să lucreze la spital din 2005, conform The Guardian.

În prezent, persoana are 67 de ani şi este acuzată de abuz în serviciu, fals şi şantaj agravat. Şase manageri sunt de asemenea investigaţi sub suspiciunea că ar fi jucat un rol în facilitarea presupusului său absenteism, care este în floare în sectorul public italian.

Într-o investigaţie cu numele de cod „Part Time”, poliţia a adunat dovezile din dosarele de prezenţă şi salariu, precum şi declaraţiile martorilor colegilor. În 2005, se presupune că bărbatul a făcut ameninţări la adresa directoarei spitalului pentru a o opri să depună un raport disciplinar asupra absenteismului său.

Aceasta s-a pensionat ulterior, iar bărbatul a putut lipsi în continuare fără probleme, deoarece prezenţa sa nu a fost niciodată verificată de succesorul directoarei sau de departamentul de resurse umane, a declarat poliţia.

În 2016, guvernul a înăsprit legea în ce priveşte absenteismul la serviciu, în contextul în care o investigaţie a dezvăluit că aceasta este o practică des utilizată printre bugetarii italieni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările