Un hacker a spart adresele de mail a 14 angajaţi ai Parlamentului European, printre care şi şase eurodeputaţi

Un hacker a spart
adresele de mail a 14 angajaţi ai Parlamentului European, printre care şi şase
eurodeputaţi

Şase deputaţi ai Parlamentului Europeni au fost victimele hacker-ului. FOTO: AP

Un hacker „etic” a reuşit să spargă adresele de mail a şase deputaţi din Parlamentul European şi opt dintre consilierii lor, scopul specificat fiind acela de a transmite un „mesaj politic”, informează Mediapart.

Ştiri pe aceeaşi temă

Site-ul de ştiri Mediapart susţine că hackerul a reuşit să spargă adresele de mail foarte uşor, acesta realizându-şi operaţiunea în apropierea Parlamentului de la Strasbourg.

„A fost o joacă de copii. Toţi pot găsi aplicaţia folosită pe internet”, a declarat hacker-ul. „Defectul vine de la o aplicaţie mobilă a Microsoft, ActiveSync, care se conectează la serverele Parlamentului pentru a verifica noile mesaje”, a adăugat hackerul.

Mediapart a putut să verifice eficacitatea intruziunii. Cu toate acestea, hackerul nu a vrut să atragă atenţia opiniei publice asupra spionajului politic. Acesta face parte din aceea categorie de hackeri care îşi doresc să arate vulnerabilităţile sistemului, nu dintre cei care vor să producă pagube.

Microsoft, marea companie europeană care furnizează echipamente Comisiei Europene şi Parlamentului European, a fost de multe ori criticată pentru modul în care îşi desfăşoară serviciile.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările