Un hacker român a atacat site-ul Marinei Regale britanice

Un hacker român a atacat site-ul Marinei Regale britanice

Mesajul de întâmpinare postat pe site-ul Forţelor navale britanice

Site-ul Marinei Regale britanice a fost suspendat de ministrul Apărării al Regatului Unit, după ce un hacker român a atacat pagina de web. Portalul royalnavy.mod.uk a fost închis după ce un hacker a anunţat că a pătruns în baza de date a site-ului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un hacker român, identificat cu pseudonimul "TinKode" , susţine, într-o postare pe blogul personal, că a pătruns, vineri seară, în site-ul Marinei Britanice.

"Amprenta personală" a autorului în atacul informatic este imaginea unei femei goale, construită din cifre, litere şi semne de punctuaţie, lăsată chiar la finalul mesajului.

Ministerul britanic al Apărării a negat că hackerul ar fi accesat vreo informaţie secretă.

Un purtător de cuvânt al Forţelor navale a recunoscut că royalnavy.mod.uk a fost ţinta unui atac: "Putem confirma că a existat un atac împotriva site-ului. Nu au existat daune semnificative, dar, din precauţie, site-ul a fost suspendat (...) Hackerul nu a avut acces la nicio informaţie confidenţială".

Reuşita hackerului este o ruşine pentru şefii Apărării britanice şi ridică întrebări serioase asupra nivelul de rezistenţă al Regatului Unit în faţa atacurilor informatice, scrie The Daily Mail.

După atacul informatic, pe blogul personal al autorului, precum şi pe reţelele de socializare virtuale, au apărut atât mesaje de felicitare adresate hackerului, cât şi mesaje care luau în derâdere vulnerabilităţile site-urilor structurilor militare guvernamentale.

"Lui TinKode nu-i trebuie arme sofisticate pentru a destabiliza o armată. El are nevoie doar de un calculator."

"Nu e greu să găseşti slăbiciunile unui site militar. Foloseşte Google."

În prezent, vizitatorii paginii web sunt întâmpinaţi de mesajul: "Din păcate, site-ul Marinei Regale este supus unor lucrări esenţiale de mentenanţă. Vă rugăm, reveniţi în curând".

Pe profilul său de Twitter, TinKode scrie că a efectuat atacuri asupra mai multor site-uri ale structurilor guvernamentale din Statele Unite al Americii ("U.S. Army Civil Affairs & Psychological Operations Command" şi "US Army 470th MI Brigade"), precum şi asupra site-ului agenţiei de presă Reuters.

Softpedia scrie că românul cunoscut ca Tinkode are în palmares expunerea vulnerabilităţilor mai multor website-uri cu renume, printre care se numără YouTube şi Nasa.

Citeşte şi:
"La Stampa" şi "Corriere della Sera", sub atacul hackerilor români

Hackerii români au atacat două site-uri ale publicaţiei "The Telegraph"

Un hacker român a fraudat eBay cu trei milioane de dolari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările