Un francez închis pe viaţă pentru uciderea a trei prostituate, printre care o româncă, încearcă să-şi demonstreze nevinovăţia la Curtea de Apel din Var

Un francez închis pe viaţă pentru uciderea a trei prostituate, printre care o româncă, încearcă să-şi demonstreze nevinovăţia la Curtea de Apel din Var

Patrick Salameh (în imagine) îşi pledează nevinovăţia la Draguignan FOTO La Provence

Unul dintre cei mai sângeroşi criminali în serie francezi, Patrick Salameh, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei eleve de liceu din Marsilia şi a trei prostituate, printre care o româncă de 23 de ani, compare de luni la Curtea de Apel din departamentul Var, în sudul Franţei, după ce a contestat pedeapsa cu închisoarea pe viaţă dată de alte două instanţe, relatează BFMTV.

Ştiri pe aceeaşi temă

În martie 2014, Patrick Samaleh a fost condamnat în primă instanţă la închisoare pe viaţă pentru „acte de răpire, viol şi sechestrare, urmate de uciderea“ a trei prostituate - Irina, o ucraineancă de 42 de ani, Cristina, o româncă de 23 de ani, şi Zined, o algeriancă de 28 de ani - dispărute în perioada octombrie-noiembrie 2008, la Marsilia. Cadavrele lor nu au fost găsite niciodată, însă urme ADN au fost descoperite de anchetatori în apartamentul lui Salameh.

El a fost judecat şi pentru sechestrarea şi violarea unei a patra prostituate, Soumia, care a reuşit să fugă.

În perioada respectivă, procurorul general Gilles Rognoni a declarat că instanţa trebuie să identifice unul dintre cei mai sângeroşi criminali în serie francezi, ascuns în spatele unei „hipernormalităţi“ aparent a unui bărbat căsătorit, tată a doi copii.

În octombrie 2015, el a fost condamnat din nou la închisoare pe viaţă pentru răpirea şi uciderea unei eleve de liceu din Marsilia, Fatima Saiah. Nici cadavrul ei nu a fost găsit.

Procurorul însărcinat atunci cu dosarul, Martine Assonion, l-a descris pe Patrick Salameh drept o persoană cu o „personalitate limitată“, care nu „avea nimic în comun cu alţii“.

În procesul care începe luni şi urmează să se încheie la 10 mai, cele două cazuri vor fi analizate simultan.

Potrivit anchetatorilor, Fatima a fost, de fapt, prima victimă a criminalului. La 7 mai 2008, ea urma să se întâlnească, în faţa unei staţii de metrou, cu cineva care îi propusese o slujbă de bonă. Două ore mai târziu, prietena ei cea mai bună, care o însoţise până la locul întâlnirii, a primit un SMS de la tânără cu textul: „M-am întâlnit cu o fostă colegă, mă întorc în weekend“. Acesta a fost ultimul semn de viaţă dat de fată.

Cinci luni mai târziu, la 5 octombrie 2008, Irina a dispărut tot din Marsilia. Şaptesprezece zile mai târziu a dispărut Cristina, o româncă de 23 de ani, iar pe 7 noiembrie a dispărut Zineb.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările