Un fost spion german şi actor în filme pentru adulţi, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a încercat să dezvăluie secrete de stat

Un fost spion german şi actor în filme pentru adulţi, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a încercat să dezvăluie secrete de stat

BfV, serviciul de informaţii interne al Germaniei Foto: EPA

Un fost agent al serviciilor germane, care a fost în trecut actor în filme porno gay, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru că a încercat să dezvăluie secrete de stat în timp ce pretindea online că este jihadist, relatează cotidianul „The Guardian“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, identificat ca fiind Roque M, a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut într-o anchetă care, iniţial, părea să fie despre o cârtiţă islamistă din cadrul serviciului german de informaţii interne.
 
El a fost eliberat în iulie, după ce procurorii au renunţat la majoritatea acuzaţiilor, în contextul în care nu au găsit dovezi referitoare la plănuirea unui atac sau la legături cu o grupare islamistă. 
 
Bărbatul a declarat în faţa instanţei că a pretins online, în spaţii de discuţii, că este un jihadist care plănuieşte un atac întrucât se plictisea. „Nu m-am întâlnit niciodată cu un islamist. Nu aş face niciodată aşa ceva. Totul a fost ca un joc“, a afirmat el la începutul procesului, care s-a desfăşurat la Düsseldorf (în vestul Germaniei).
 
Fost bancher şi tată a patru copii, Roque M a afirmat în faţa judecătorilor că a monitorizat scena islamistă ca parte a activităţii sale pentru Oficiului federal pentru apărarea Constituţiei (BfV, serviciul de informaţii interne), un rol pe care l-a descris ca fiind „foarte distractiv“. 
 
El a afirmat că se plictisea în weekenduri când stătea acasă cu fiul său care are dizabilităţi şi, ca urmare, a intrat în lumea online a islamiştilor, pretinzând că este unul dintre aceştia. Potrivit lui, a fost „o evadare din realitate“.
 
A mers până la a aranja o întâlnire cu un suspect islamist la o sală de gimnastică, deşi a insistat că nu a avut niciodată intenţia de a se prezenta la întrevedere.
 
Bărbatul a fost prins când s-a arătat dispus să-i ofere informaţii clasificate despre operaţiunile BfV unei persoane care s-a dovedit a fi un coleg de serviciu care lucra sub acoperire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările