Un distrugător american îi pune în alertă pe ruşi în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distrugătorul USS Ross FOTO Arhivă
Distrugătorul USS Ross FOTO Arhivă

Distrugătorul american USS Ross, echipat cu sisteme Aegis, se află începând de duminică în Marea Neagră şi implicit în atenţia Rusiei, care a anunţat că îi urmăreşte îndeaproape activităţile.

Într-un comunicat, Centrul Naţional de Gestionare a Apărării Rusiei informează opinia publică în legătură cu lansarea unei misiune de urmărire a distrugătorului USS Ross, prima navă americană de război intrată în cursul acestui an în Marea Neagră.

„Forţe şi mijloace ale Flotei Ruse de la Marea Neagră au început să monitorizeze activităţile distrugătorului USS Ross al Marinei SUA, care a intrat duminică în Marea Neagră, în jurul orei locale 18:30“, transmite sursa sus-menţionată.

Alerta este menită semnalării unei potenţiale acţiuni ostile. Totuşi, Statele Unite trimit periodic nave de război în Marea Neagră, numărul lor ridicându-se la opt anul trecut.

Ultima misiune a USS Ross în Marea Neagră a avut loc în decembrie anul trecut, când la fel a fost supravegheat de nave ruseşti.

Într-un comunicat, Flota a VI-a a SUA precizează că distrugătorul a fost mobilizat în Marea Neagră pentru operaţiuni de securitate maritimă şi întărirea stabilităţii maritime regionale.

„Operaţiunile regulate în Marea Neagră sunt cruciale pentru edificarea unui mediu maritim sigur şi garantarea libertăţii de navigaţie“, a declarat comandantul şef al USS Ross, căpitanul John D. John.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite