UPDATE Deputatul britanic David Amess a murit după ce a fost a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei audienţe

UPDATE Deputatul britanic David Amess a murit după ce a fost a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei audienţe

Deputatul britanic David Amess a fost înjunghiat în biroul său Foto Amer Ghazzal/REX/Shutterstock

Deputatul britanic conservator David Amess a fost atacat şi înjunghiat de mai multe ori, vineri, în timp ce ţinea audienţe la biserica metodistă Belfairs în Leigh-on-Sea.

 
UPDATE 2 Poliţia declară uciderea lui David Amess un incident terorist
 
UPDATE Deputatul laburist a murit din cauza rănilor.
 
”(Este o) veste oribilă şi şocantă”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer, care a anunţat că se gândeşte la deputatul conservator, rudele şi colaboratorii acestuia.
 
 
Poliţia din Essex a anunţat într-un scurt comunicat că  un bărbat a fost arestat la scurt timp şi că nu există un pericol iminent pentru cetăţeni. Atacul a avut loc în jurul orei 12:00 (14.00, ora României).
 
Sky a relatat că bărbatul a intrat în birou şi l-a înjunghiat de mai multe ori. Amess a primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar nu se cunosc alte detalii despre starea sa.
 
Amess are 69 de ani, este căsătorit, are cinci copii şi reprezintă circumscripţia Southend West din Essex încă din 1983.
 
Aceste audienţe sunt deschise publicului şi de-a lungul anilor au avut loc atacuri din partea unor bărbaţi radicalizaţi care au intrat înarmaţi în birourile lor. În 2016, deputata laburistă eurofilă Jo Cox a fost înjunghiată mortal de un terorist de extremă dreapta cu puţin timp înainte de a începe să primească cetăţeni în biroul său. Se întâmpla cu o săptămână înaintea referendumului Brexitului.
 
De confesiune romano-catolică, David Amess  a avut o viziune politică social-conservatoare, fiind cunoscut ca militant proeminent împotriva avortului şi un luptător dedicat pentru drepturile animalelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările