Un cunoscut jurnalist de investigaţii olandez, împuşcat pe stradă în Amsterdam

Un cunoscut jurnalist de investigaţii olandez, împuşcat pe stradă în Amsterdam

Poliţia olandeză / FOTO Arhivă / fotografie generică

Peter de Vries, un cunoscut jurnalist olandez specializat în investigarea crimei organizate din Olanda, a fost împuşcat pe o stradă din Amsterdam, suferind răni grave în urma incidentului.

Autorităţile din Amsterdam au transmis că jurnalistul a fost împuşcat marţi seară pe o stradă din apropierea uneia dintre cele mai mari pieţe publice din oraş, la puţin timp după ce a părăsit sediul unei televiziuni din apropiere.

Peter de Vries a fost dus „în stare gravă” la cel mai mai apropiat spital, a mai spus poliţia olandeză, care face un apel la cetăţeni să ofere informaţii dacă ştiu detalii despre incident ori au fost martori.

De Vries, în vârstă de 64 de ani, este o adevărată celebritate în Olanda, fiind un comentator invitat frecvent la televiziuni în calitate de expert în lumea interlopă olandeză. Recunoscut pentru faptul că are surse atât în cadrul instituţiilor de ordine, cât şi printre organizaţiile criminale, de Vries a ajunst cunoscut în urma unei investigaţii din 1983 care viza răpirea lui Freddy Haineken, magnatul olandez al berii.

Atacatorul a fost arestat de către poliţişti la puţin timp după incident, conform presei din Amsterdam. Poliţia nu a confirmat deocamdată această informaţie, spunând că mai multe detalii vor fi anunţate publicului în orele următoare.

De Vries a primit de mai multe ori ameninţări din partea interlopilor olandezi în urma implicării sale în mai multe cazuri. În 2013, Willem Holleeder, persoana care l-a răpit pe Freddy Heineken, a fost condamnat după ce l-a ameninţat în repetate rânduri pe de Vries. Holleeder se află în prezent în spatele gratiilor, fiind condamnat la închisoare pe viaţă pentru implicarea sa în cinci crime.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările