Un celebru fotograf francez a murit pe o stradă din Paris, după multe ore de agonie, fără ca trecătorii să-l ajute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rene-robert-foto-twitter

René Robert, un fotograf în vârstă de 84 de ani, a murit după nouă ore de agonie pe asfaltul unei străzi aflate chiar în mijlocul Parisului, fără ca vreun trecător să-l ajute. Într-un final, o persoană fără adăpost a chemat salvarea, însă a fost prea târziu, informează cotidianul francez Le Figaro.

În seara zilei de miercuri, 19 ianuarie, artistul franco-elveţian s-a prăbuşit pe stradă în timp ce se plimba. Acesta obişnuia să meargă adesea în jurul casei sale, aflată pe strada Turbigo, într-un cartier cunoscut pentru aglomeraţia din timpul zilei, potrivit Digi24. 

A doua zi dimineaţ,ă o persoană fără adăpost l-a văzut şi a chemat o ambulanţă. Aceasta a ajuns la ora 06.30, când din păcate era prea târziu. René Robert zăcea pe trotuar, cu trupul îndoit, în frig, de mai bine de nouă ore, fără ca nimeni să-l fi băgat în seamă în tot acest timp.

René Robert a fost imediat transportat la un spital din Paris într-o stare de hipotermie extremă şi, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

„Îi plăcea aerul rece, trecătorii. Se plimba pe străzi şi apoi se amesteca printre oameni, în nopţile albe ale Parisului. Era micul lui obicei”, a povestit prietenul său, muzicianul şi publicistul Michel Mompontet, pentru France Info. 

Prietenul meu a fost fost „ucis de indiferenţă”, a scris ulterior acesta pe twitter, subliniind că şi-ar dori foarte mult să cunoască persoana fără adăpost care, la ora 6 dimineaţa, a fost singura fiinţă umană care a cerut ajutor autorităţilor.

„Ne grăbim, ne este frică, avem vieţile noastre şi apoi privim în altă parte. Acest sfârşit tragic de viaţă spune foarte multe despre comportamentul nostru şi despre solidaritatea noastră faţă de aproapele nostru. Pentru un exemplu tragic de societate indiferentă, nu căutaţi mai departe de cazul prietenului meu, care a murit de hipotermie pe o stradă aglomerată din Paris. Când vezi pe cineva întins pe jos, încearcă să te opreşti puţin şi vezi dacă respiră, pentru că acele câteva secunde pot salva o viaţă”, a mai declarat Michel Mompontet, citat de Euronews.

René Robert a devenit cunoscut în lumea artistică pariziană pentru fotografiile sale care aveau ca temă principală dansatorii de flamenco.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite