Un caz asemănat cu cel al lui George Floyd, filmat în Cehia. Un bărbat de etnie romă a murit după ce un poliţist i-a pus genunchiul pe gât VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii cehi în momentul în care îl imobilizează pe bărbat FOTO captură video
Poliţiştii cehi în momentul în care îl imobilizează pe bărbat FOTO captură video

Un caz asemănător cu cel al lui George Floyd a fost filmat în Cehia, un bărbat de etnie romă decedând în ambulanţă după ce un poliţist care încerca să-l aresteze a stat cu genunchiul pe gâtul său.

În înregistrarea video devenită virală în Cehia, trei poliţişti din oraşul Telplice imobilizează un tânăr de origine romă, unul dintre aceştia punându-şi genunchiul pe gâtul bărbatului pentru mai multe minute. 

Poliţia a fost acuzată de rasism pe reţelele sociale, incidentul fiind comparat cu cel în care a fost implicat George Floyd în Statele Unite.

„Nu este niciun Floyd al Cehiei, deoarece autopsia a arătat că decesul a fost provocat de droguri, nu de genunchiul pus pe gât”, a răspuns, însă, reprezentanul puliţiei.

Pe contul oficial de Twitter al poliţiei cehe a fost postat un clip în care arată ce făcea bărbatul decedat înainte să vină poliţia - se bătea cu o altă persoană şi lovea maşini la întâmplare.

Decesul lui George Floyd în Statele Unite, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani ucis prin asfixiere de poliţişti pe 25 mai 2020, a provocat proteste de amploare în aproape toată ţară împotriva rasismului şi violenţei poliţiei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite