Un bărbat înarmat cu arc şi săgeţi a omorât mai multe persoane în Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Mai mulţi oameni au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi de un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei. Atacurile au avut loc miercuri seară, iar poliţia norvegiană a arestat un suspect, transmite Reuters, conform Digi24.

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.

"Din păcate, putem confirma că există mai mulţi răniţi şi, tot din păcate, mai multe persoane au fost ucise", a declarat şeful poliţiei locale, Oyvind Aas, într-o conferinţă de presă. 

"Bărbatul care a comis acest act a fost arestat de poliţie şi, potrivit informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată", a adăugat Aas.

Autorităţile nu cunosc motivul atacului. "Timpul ne va ajuta să aflăm motivul acestui atac", a precizat Oyvind Aas.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje medicale şi de poliţie, inclusiv cu elicoptere. Poliţia norvegiană este în mod normal dezarmată, dar ofiţerii au acces la arme şi puşti atunci când este nevoie.

"Aceasta este o măsură de precauţie suplimentară. Poliţia nu are nicio indicaţie până acum că există o modificare a nivelului de ameninţare naţională", a spus direcţia într-un comunicat.

Atacurile au avut loc pe „o zonă extinsă” din Kongsberg, o municipalitate de aproximativ 28.000 de locuitori din sud-estul Norvegiei, la 68 km de capitala, Oslo.

Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite