Un bărbat a descoperit cu stupoare că propriul său picior amputat apare pe pachetele de ţigări din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Un bărbat de 60 de ani din estul Franţei a spus că a rămat uluit când a descoperit că o imagine cu piciorul său amputat a fost folosită pe pachetele de ţigări, fără ca el să fi fost de acord cu acest lucru, potrivit BBC.

Imaginea a fost afişată pe pachetele de ţigări din UE, alături de mesajul „Fumatul blochează arterele“.

Însă bărbatul albanez, care locuiteşte în Metz, spune că şi-a pierdut piciorul în urma unui atac din 1997, din Albania. Avocatul său a transmis că va contacta Comisia Europeană pentru a afla ce s-a întâmplat.

Fiul său este cel care a descoperit fotografie – în care se văd semne şi cicatrici recognoscibile – atunci când a cumpărat un pachet de tutun de rulat, anul trecut, în Luxemburg, potrivit presei franceze. El a dus pachetul cu el acasă la familie şi tatăl său a confirmat că, într-adevăr, este vorba despre piciorul lui.

Însă bărbatul a menţionat că nu a fost niciodată de acord ca fotografia să fie folosită. El crede i-a fost făcută poza la un spital local la care a fost pentru a afla dacă ar putea primi o proteză pentru picior.

„Este incredibil că o persoană se regăseşte, fără să fie de acord, pe pachetele de ţigări din Uniunea Europeană“, a spus avocatul bărbatului, Antoine Fittante.

„Clientul meu se simte trădat, rănit în demnitatea sa, prin faptul că-şi vede disabilitatea pe pachetele de ţigări; trebuie să recunoaştem că nu este prea plăcut“.

Fittante a făcut o solicitare la spital, pentru a afla cum au ajuns să fie folosite pozele. De asemenea, acesta va contacta şi Comisia Europeană, dat fiind faptul că această instituţie este responsabilă de distribuirea unor astfel de imagini pe pachetele de ţigări din UE. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite