Un avion sportiv WT-10 Advantic s-a prăbuşit peste o casă, în Ucraina. Pilotul de origine ucraineană şi trei pasageri americani au murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate circumstanţele accidentului aviatic sunt studiate de către ofiţerii de forţă şi experţi.  Foto: Serviciul public pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina Prykarpattia
Toate circumstanţele accidentului aviatic sunt studiate de către ofiţerii de forţă şi experţi.  Foto: Serviciul public pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina Prykarpattia

Un avion sportiv WT-10 Advantic s-a prăbuşit, miercuri, peste o casă, în Ucraina. Pilotul ucrainean şi trei pasageri americani au decedat. Ultimele secunde ale accidentului aviatic au fost surprinse de un turist.

Miercuri, 28 iulie, în satul Sheparivka de lângă Kolomyia din Carpaţi, un avion sportiv uşor fabricat în Cehia WT-10 Advantic s-a prăbuşit peste o casă. Căderea a avut loc la ora 13:40, ca urmare casa a fost grav avariată şi a luat foc. În mai puţin de 20 de minute, la ora 13:58, salvatorii, care au sosit prompt, au stins focul. Proprietarii casei nu au fost răniţi,  potrivit publicaţiei Depo, care citează un comunicat al Serviciul public pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina .

Potrivit sursei citate, în avion erau patru persoane, un celebru pilot ucrainen pe nume Igor Tabanyuk şi trei pasageri, cetăţeni americani. În urma accidentului, toţi au murit.


Video: Serviciul de Urgenţă de Stat din Ucraina Prykarpattia

Ultimele secunde ale accidentului aviatic au fost înregistrate întâmplător de un turist şi postate pe internet. Videoclipul de 29 de secunde arată avionul care zboară vertical şi, după coliziune, se ridică nori de fum.

   

Potrivit sursei citate, pilotul, Igor Tabanyuk, în vârstă de 58 de ani, era un profesionist, coproprietar al unui aerodrom privat din Kolomyia, instructor de zbor, în fruntea ONG-ului „Asociaţia Sportivă pentru Copii şi Tineret Prykarpattia a Aviaţiei Mici”. El a deschis o bază de antrenament pentru aeronave mici private. Aviatorul a învăţat-o pe renumita voluntară ucraineană de recunoaştere aeriană Maria Berlinska să zboare. A avut o experienţă profesională foarte bună, a călătorit în toată lumea, în timpul unei călătorii de antrenament a petrecut şase zile fără mâncare şi apă - după căderea în Himalaya. 

Depo citează  o publicaţie a Comunităţii Evreieşti Unite din Ucraina care precizează că cetăţenii americani morţi erau hasizi. În acea zi au ajuns în Kolomyia să se odihnească şi să zboare cu avionul.

Toate circumstanţele accidentului aviatic sunt studiate de către ofiţerii de forţă şi experţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite