Un aventurier francez a murit în timp ce încerca să traverseze Oceanul Atlantic vâslind. Mesajul emoţionant transmis de prietenii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Jean-Jacques Savin, un aventurier francez în vârstă de 75 de ani, a murit după ce a încercat să traverseze Oceanul Atlantic, singur, într-o barcă cu vâsle. Anunţul a fost făcut de echipa sa de sprijin.

„Cu mare tristeţe tocmai am aflat de moartea prietenului nostru Jean-Jacques”, a declarat echipa sa de sprijin într-o postare pe Facebook. „Corpul lui Jean-Jacques a fost găsit fără viaţă în interiorul cabinei canoei sale l'Audacieux”, scrie CNN.

Bărbatul plecase din sud-vestul Portugaliei pe 1 ianuarie şi se îndrepta spre Ponta Delgrada, în insulele Azore. Acesta a pierdut contactul cu echipa sa pe 21 ianuarie.

Savin a activat două balize de ajutor în noaptea de joi spre vineri pentru a indica faptul că se confrunta cu o situaţie de mare dificultate, a precizat echipa sa.

Autoritatea maritimă portugheză a reperat barca francezului plutind răsturnată în apropiere de insulele Azore. Un scafandru a reuşit să coboare sub linia de plutire pentru a se uita în cabina ambarcaţiunii şi a descoperit înăuntru trupul lui Savin.

„Din păcate, de data aceasta oceanul a fost mai puternic decât prietenul nostru, care iubea atât de mult navigaţia şi marea”, a declarat echipa de sprijin a lui Savin.

Echipa sa de sprijin a precizat că nu vor fi făcute publice alte informaţii şi că nu doreşte să ofere alte detalii despre moartea bărbatului. Au fost transmise condoleanţe fiicei şi partenerei lui Savin.

Jean-Jacques Savin a traversat  Atlanticul într-un butoi portocaliu uriaş, într-o călătorie de 4.700 de kilometri, ajungând la ţărm în mai 2019 pe mica insulă olandeză St. Eustatius din Caraibe, după mai mult de patru luni pe mare.

Anterior, el a lucrat ca paraşutist militar şi pilot privat şi a escaladat Mont Blanc în 2015.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite