Un autoturism de lux închiriat în Ţara Bascilor, găsit de Interpol în România

Un autoturism de lux închiriat în Ţara Bascilor, găsit de Interpol în România

Alava, argentinian, BMW M3, hot, inchiriere auto, masina, portughez, roman, tara bascilor, vitoria

O companie de închirieri auto din Vitoria (Ţara Bascilor) a fost nevoită să apeleze la serviciile Interpolului pentru a-şi recupera o maşină furată, care a ajuns între timp în România, informează Noticias de Alava.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ghişeul firmei de închirieri auto s-a prezentat un cetăţean portughez, solicitând catalogul autoturismelor din parcul auto al firmei. Susţinea că vrea să facă o călătorie în apropiere, la Bilbao. Acesta a scanat rapid modelele din catalogul firmei şi s-a decis asupra unui BMW M3 nou-nouţ, de culoare albă, în valoare de 87.000 de euro. A închiriat maşina, oferind un act de identitate portughez şi plătind cu un card de credit.

Maşina avea instalat un sistem de localizare GPS, lucru pe care hoţul nu l-a ştiut la momentul respectiv, pentru că nu a mai adus niciodată maşina înapoi. Pe sistemele de monitorizare ale companiei de închirieri s-a putut constata că, cu o zi înainte de expirarea termenului în care trebuia să se restituie maşina, aceasta a trecut graniţa cu Franţa, lucru ce a atras atenţia angajaţilor companiei. Aceştia au încercat să acţioneze deconectarea automată a autovehiculului la distanţă, din Vitoria, dar şoferul a reuşit să anuleze sistemul de oprire şi să-şi continue drumul.

Citeşte pe adevarul.es ce a descoperit poliţia în urma anchetei şi ce naţionalitate avea de fapt "portughezul" care furase maşina.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările