Un anunţ pentru o slujbă scandalizează Franţa: „Dacă se poate, fără evrei“‘

Un anunţ pentru o slujbă scandalizează Franţa: „Dacă se poate, fără evrei“‘

Compania pariziană NSL Studio a postat un anunţ antisemit

Un anunţ pentru un post liber într-o companie de design grafic din Paris a specificat faptul că doritorii trebuie să fie determinaţi, bine organizaţi, foarte motivaţi şi, „dacă se poate, fără evrei“. Anunţul a scandalizat francezii, un grup anti-rasism luând chiar măsuri legale împotriva companiei, anunţă „The Guardian“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul a început în Paris când un candidat la un post publicat în mediul online a observat anunţul postat de o companie de design grafic, „NSL Studio“ pe site-ul graphic-jobs.com. 

Anunţul pentru un post permanent de designer specifica din primele două rânduri că doritorii trebuie să fie determinaţi, motivaţi şi dornici să se dezvolte într-un mediu foarte dinamic. 

În cel de-al treilea rând al anunţului se specifica: „dacă se poate, fără evrei“. 

Şocată, persoana a făcut o captură a anunţului şi a postat-o pe Facebook:
 
 
Revista franceză „Les Inrocks“ a preluat povestea. Potrivit publicaţiei, o persoană care şi-a dorit anonimatul, de la compania „NSL Studio“, a spus că anunţul „nu este discriminator deloc“ şi că firma nu vrea să angajeze pe cineva limitat de considerente „culturale sau religioase“.
 
La scurtă vreme după apariţia anunţului şi după scandalul creat, compania a postat un mesaj pe Twitter spunând că a fost vizată de un atac al hackerilor şi că ei nu ar avea cum să aibă asemenea cerinţe „discriminatoare“.
 
 
Marţi, „NSL Studio“ a dat publicităţii un alt comunicat prin care „condamnă ferm“ pasajul din anunţ referitor la evrei şi că au luat măsuri legale pentru a stabili responsabilul. De asemenea, compania şi-a cerut scuze pentru anunţul „scandalos“.
 
Grupul francez antirasist, „SOS Racisme“ a depus o plângere penală împotriva companiei.
 
Scandalul a luat naştere în Franţa, o ţară încă traumatizată de atacurile teroriste de luna trecută, care au început cu atentatul de la revista satirică Charlie Hebdo, în care au murit 12 persoane, şi au culminat cu luarea de ostatici din magazinul cu specific evreiesc din Paris, în care patru oameni au murit. 
 
În jurul sinagogilor sau magazinelor cu specific coşer s-a întărit securitatea. Organizaţia evreiască principală din Franţa a anunţat recent că numărul acţiunilor antisemite s-a dublat în ţară între 2013 şi 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările