Un algerian căutat în legătură cu atentatele de la Paris şi Bruxelles a fost arestat în Italia – surse

Un algerian căutat în
legătură cu atentatele de la Paris şi Bruxelles a fost arestat în
Italia – surse

Un cetăţean algerian suspectat că ar avea legătură cu producerea unor documente de identitate false folosite de militanţii islamişti care au executat atacurile de la Paris şi Bruxelles ar fi fost arestat sâmbătă în Italia, conform presei locale, care citează surse din cadrul poliţiei italiene, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Djamal Eddine Ouali, în vârstă de 40 de ani, avea pe numele său un mandat european de arestare emis de Belgia şi ar fi fost reţinut de o unitate specială în regiunea Salerno, din sudul Italiei. Informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţi. 

Ouali ar fi fost ţinta unei operaţiuni comune a forţelor antiteroriste italiene şi trupele speciale ale poliţiei din Roma, care a avut loc în oraşul Belizzi, conform surselor din cadrul poliţiei.

Cetăţeanul algerian este suspectat că face parte dintr-o reţea care a produs documente de identitate false pentru imigranţi ilegali. În urma unei razii făcute în atelierul lui Ouali, poliţiştii italieni ar fi recuperat sute de fotografii digitale, dintre care trei erau ale unora dintre atacatorii de la Paris, din noiembrie 2015, şi unul al lui Najim Laachraoui, unul dintre atacatorii sinucigaşi care s-au detonat pe aeroportul Zaventem din Bruxelles pe 22 martie. 

Agenţia de presă de stat italiană AGI susţine că Ouali va fi extrădat în Belgia în următoarele zile, pentru a fi interogat în ancheta atacurilor din capitala europeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările