Ultimul dictator al Europei trece de la Sputnik V la testarea propriului vaccin, la un an de când recomanda vodca pe post de antidot

Ultimul dictator al Europei trece de la Sputnik V la testarea propriului vaccin, la un an de când recomanda vodca pe post de antidot

Republica Belarus a început testarea propriului vaccin împotriva noului coronavirus, informează miercuri TASS, ciată de agenţia BelTA, scrie Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

`La Centrul republican de epidemiologie şi microbiologie începe testarea preliminară a vaccinului belarus împotriva SARS-CoV-2. Elaborarea modelului final de vaccin ar urma să fie încheiată până în toamnă, iar producţia lui ar putea începe deja în 2022”, potrivit BelTA.
 
Singurul vaccin distribuit în Belarus este vaccinul rusesc Sputnik-V, de asemenea produs pe teritoriul belarus, însă acest vaccin nu figurează pe lista Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).
 
Regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko este din ce în ce mai izolat pe scena internaţională, din cauza reprimării violente a manifestaţiilor organizate de opoziţie după alegerile prezidenţiale de anul trecut presărate de ilegalităţi, scrie Agerpres.
 
Iniţial, Lukaşenko a negat că ar exista vreo pandemie de COVID-19, calificând-o drept o „psihoză în masă”. El recomanda ca antidot la infecţiile cu SARS-CoV-2 vodca, hocheiul pe gheaţă sau munca pe ogoare la volanul unui tractor, dar ulterior nu a avut de ales şi a recunoscut existenţa COVID-19, întrucât el însuşi a contactat virusul.
 
Ulterior, acesta a spus că pandemia de coronavirus este o pedeapsă divină împotriva omenirii pentru atitudinea sa lipsită de respect faţă de natură.
 
„Dumnezeu, probabil, ne-a pedepsit cu acest coronavirus pentru comportamentul nostru lipsit de respect faţă de natură. Dacă nu vom avea o relaţie armonioasă cu natura, nu vom fi sănătoşi, iar copiii noştri vor trăi în mizerie”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările