Ultimele cuvinte ale lui Hitler, găsite în jurnalul fostului său pilot: Ce a spus liderul nazist înainte de a-şi pune capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolf Hitler dând mâna cu fostul său pilot Hans Baur (stânga) FOTO @MediadrumImages/ HansBaur/ PenandS
Adolf Hitler dând mâna cu fostul său pilot Hans Baur (stânga) FOTO @MediadrumImages/ HansBaur/ PenandS

General-locotenentul Hans Baur, cunoscut ca pilotul lui Adolf Hilter, a lăsat în jurnalul său ultimele cuvinte ale liderului nazist, care părea împăcat cu soarta sa în momentul sinuciderii într-un buncăr din Berlin.

Om de încredere al lui Hitler, Hans Baur (1897-1993) a încercat să-l salveze pe conducătorul absolut al Germaniei  naziste prounându-i să-l ducă undeva în străinătate.

„Am încercat să îl conving că încă mai sunt avioane disponibile şi că îl pot duce în Japonia sau Argentina, sau la unul dintre şeici, pentru că toţi erau amabili cu el, prin prisma poziţiei lui în privinţa evreilor“, scrie fostul pilot în jurnalul său, potrivit Daily Mail.

S-a lovit însă de un refuz categoric.

„Războiul se va încheia odată cu căderea Berlinului şi eu stau să cad odată cu Berlinul. Un bărbat trebuie să îşi găsească curajul pentru a face faţă consecinţelor, aşa că îi pun capăt acum. Ştiu că mâine milioane de oameni mă vor blestema, acesta este destinul meu“, i-a răspuns Hitler, care s-a sinucis la scurt timp după rostirea acestor cuvinte împreună cu soţia sa, Eva Braun.

Înainte de a-şi pune capăt zilelor, la 30 aprilie 1945, Hitler i-a oferit lui Baur o pictură valoroasă.

Hans Baur a lucrat timp de 12 ani pentru liderul nazist german. Şi-a pierdut un picior în încercarea de a fugi de sovietici şi a petrecut zece ani într-o închisoare a acestora.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite