UEFA nu va permite iluminarea stadionului din München în culorile curcubeului. Din ce motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

UEFA, organizatoarea campionatului european de fotbal EURO 2020, nu permite ca stadionul din München să fie iluminat, miercuri, în culorile curcubeului, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT din Ungaria.

Primarul din München, Dieter Reiter, a anunţase că va cere UEFA permisiunea de a ilumina stadionul la meciul Ungaria-Germania, în semn de protest faţă de o lege propusă de partidul premierului Viktor Orban şi votată de Parlamentul de la Budapesta.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjártó, a criticat luni planurile primăriei din München şi a spus că politica trebuie să rămână în afara sportului.

Un purtător de cuvânt al Federaţiei Germane de Fotbal a declarat pentru cotidianul „Bild”, scrie Radio Europa Liberă Moldova, că UEFA insistă ca stadioanele pe care se joacă meciurile să aibă un design uniform, bazat pe culorile echipelor care joacă.

Stadionul de la München va fi iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, pe 28 iunie – Christopher Street Day – când însă nu se joacă nici un meci.

Legea impusă de Ungaria a provocat îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „foarte îngrijorată” de legea adoptată în Ungaria şi a anunţat că executivul european analizează dacă aceasta încalcă legislaţia UE.

„Cred într-o Europă care îmbrăţişează diversitatea, nu una care o ascunde de copiii noştri. Nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale”, a spus von der Leyen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite