UE alocă 1,7 milioane euro Germaniei pentru integrarea imigranţilor români şi bulgari

UE alocă 1,7 milioane euro Germaniei pentru integrarea imigranţilor români şi bulgari

O sumă de 1,7 milioane de euro,din fondul alocat iniţial persoanelor sărace din România şi Bulgaria, va fi redirecţionată către Germania pentru integrarea români şi bulgari, nou-veniţi în ţară, anunţă Deutsche Welle.

Motivele pentru care a apărut această schimbare sunt duble. În primul rând, explică germanii, banii vor fi redirecţionaţi, pentru că cele două ţări balcanice nu sunt în măsură să îi utilizeze. În al doilea rând, banii şi-au schimbat cursul din cauza afluxului de români şi bulgari în Germania, informează sursa germană.

Decizia survine în contextul în care autorităţile municipale din multe oraşe germane au raportat probleme cu nou-veniţii din Bulgaria şi România. În consecinţă, Comisia Europeană şi guvernul landului german Renania de Nord-Westfalia au decis deblocarea unui total de 1,7 milioane de euro pentru integrarea nou-veniţilor, care vor beneficia de cursuri în limba germană, de recalificare şi de formare profesională.

În aşteptarea celui de-al doilea val de imigranţi din Bulgaria şi România anul viitor, municipalităţile vor angrena, de asemenea, mai mulţi asistenţi sociali care vorbesc ambele limbi, încheie Deutsche Welle.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: