Ucrainenii protestează faţă de război în oraşele ocupate de armata rusă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Mii de ucraineni au ieşit să protesteze faţă de războiul din Ucraina în oraşele Herson, Kahovka şi Berdyansk, ocupate acum de ruşi. Imagini de la manifestaţii au post postate pe Twitter.

Protestatarii se manifestă paşnic şi nu au fost raportate până acum incidente în Herson şi Kahova. Totuşi, în Berdiansk, 200-250 de persoane s-au adunat la miting, iar potrivit localnicilor, militarii au început să-i bată şi să-i reţină pe oameni. Momentul a fost distribuit şi pe reţelele de socializare.

Postul de ştiri Ukrayinska Pravda a distribuit un videoclip pe Twitter în care apar oameni cu steaguri şi strigă „Herson este Ucraina!”.

În Herson, forţele ruse au încercat să introducă un regim administrativ-poliţienesc, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

„Pe teritoriul regiunii Herson, inamicul încearcă să introducă un regim administrativ-poliţienesc, creând şi un sistem de birouri ale comandamentului rus pentru a menţine „ordinea” în localităţile ocupate temporar de ruşi”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi, scrie Libertatea.

Pe 2 martie, Herson, din sudul Ucrainei, a devenit primul mare oraş cucerit de ruşi şi separat de restul ţării. Totuşi, locuitorii ies zilnic pentru a protesta împotriva ocupanţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite